Консултанската компания Eurasia Group направи рейтинг на най-големите рискове, които

...
 Консултанската компания Eurasia Group направи рейтинг на най-големите рискове, които
Коментари Харесай

Най-големите рискове за 2021 година

 

Консултанската компания Eurasia Group направи рейтинг на най-големите опасности, които съществуват за 2021 година. Анализаторите от Standard Chartered Plc. също сформираха лист за най-големите заплахите пред пазарите и вложителите.

Най-голямата опасност е обвързвана с проточването на пандемията и закъснение на имунизирането. Това може да докара до още по-голямо разделяне на небогати и богати, а оттова ще увеличи заплахата от публични спорове и вълнения. Ще докара и до висока безработица, понижено доверие във управляващите и дългови рецесии в разрастващите се страни.

На второ място е сложена заплахата от ново разделяне в Америка и основаването на обстановка, в която огромна част от американците ще одобряват за нелигитимни резултатите от изборите. Експертите виждат и опасност от евентуаялно покачване на налозите и промени в регулацииите от демократите, които да ударят софтуерния бранш.

Третата опасност е обвързвана с изменениего на климата, което ще докара до разнообразни катаклизми, ще утежни качеството на живота и ще докара до небивала интернационална конкуренция.

В листата на международните опасности влизат още заплаха от напрежение сред Съединени американски щати и Китай, компликации при предаване на данни в интернационален проект, опция за световен спор в цифрото пространство и стопански проблеми на Турция, които могат да имат политически последици.

Анализаторите прибавят опасности от значителен спад на стопанските системи на Близкия изток поради ниските цени на петрола, риск при излизането от политика на немския канцлер Ангела Меркел,  както и политически, и обществени рецесии в Латинска Америка поради пандемията и идните избори.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР